3 mituri eronate despre casele din lemn

Desi casele din lemn sunt foarte populare si recunoscute in lumea intreaga, conceptul unei constructii permanente din lemn ramane a fi unul foarte dubios pentru cei care se decid sa investeasca intr-o noua locuinta in tara noastra.

Speculatiile si presupunerile eronate se bazeaza pe cunostintele limitate sau lipsa informatiei veridice despre aceasta metoda demonstrata de construire. Miturile insa pot fi disipate foarte simplu… Pentru inceput, cateva date de referinta:

MITUL #1

Casele din lemn sunt potrivite numai pentru constructii temporare

Este adevarat ca lemnul reprezinta un material universal utilizat in constructii, potrivindu-se foarte bine structurilor de uz temporar (depozite pentru unelte, debarale, etc). Insa datorita calitatilor extraordinare ale acestui material natural, lemnul se preteaza mult mai bine constructiilor permanente, cum ar fi casele rezidentiale si cele de vacanta. Case din busteni prelucrati manual au fost construite cu sute de ani in urma in tarile scandinave, Rusia si Europa de Est in general. In America de Nord, aceste tipuri de constructii au aparut in anii 1700 si au devenit foarte populare. incepind cu 1920, pe piata au aparut si ofertele de case din busteni prelucrati mecanic, fiind propuse asa-numitele kit-uri (seturi) din busteni prelucrati, taiati si formati la comanda. Metodele de prelucrare a lemnului ofera o varietate foarte mare de kit-uri pentru case.

MITUL #2

Casele din lemn nu sunt sigure in caz de incendiu

Termenul de „material ignifug” nu mai este unul complet necunoscut, iar in industria constructiilor de lemn, acesta ocupa un loc foarte important, deoarece fara aplicarea lui, structurile din lemn risca intr-adevar sa fie deteriorate grav in urma incendiilor. De aceea, alegerea corecta a materialului ignifug, potrivit tipului de lemn, este o decizie ce trebuie luata impreuna cu specialistii. Kit-urile comandate prin Case-Lemn S.R.L. sunt pre-tratate cu solutii ignifuge la solicitarea clientului, oferindu-se atit garantie cit si servicii de intretinere pe termen lung. Tratarea trebuie repetata la intervale anumite de timp (functie de tipul solutiei alese), pentru a asigura protectia maxima a lemnului. Materialul devenit ignifug are o rezistenta la foc de pana la 90 de minute de expunere la flacara. Prelucrate astfel, componentele din lemn devin comparabile, din acest punct de vedere, cu materialele traditionale, precum caramida sau betonul.

MITUL #3

Casele din lemn se potrivesc numai celor care prefera un stil de cabana; nu exista alegere pentru proiecte arhitecturale mai moderne.

Alegerea este simpla pentru cei care prefera un stil rustic noii case – lemnul, pentru aceasta categorie de clienti, aproape intotdeauna este optiunea preferata. Dar gratie solutiilor arhitecturale disponibile prin Case-Lemn S.R.L., practic orice proiect poate fi ajustat unei constructii din lemn. Astfel, alegind varianta constructiei din lemn lamelar incleiat se poate obtine un proiect modernist foarte deosebit, imbinind lemnul cu alte materiale high-tech. Chiar si bustenii cilindrici isi vor gasi locul potrivit intr-o astfel de imbinare, realizindu-se forme foarte ingenioase si valoroase ca idee arhitecturala.

Sursa: www.caselemn.md

3 mituri eronate despre casele din lemn

Case-Lemn S.R.L.

Adresa: Str. M. Costin 17/2, et. 5
Oras: Chisinau, Moldova
Telefon: (+373 22) 310-514, 404-717
Fax: (+373 22) 310-348
www.caselemn.md
office@caselemn.md

Etichete: ,

Articole asemanatoare

Adauga un comentariu