In 2010 creste plafonul pentru prima casa la 75.000 Euro

12 februarie 2010
Categoria: StiriPlafonul de garantare pentru Programul Prima Casa 2010 se modifica perferential in functie de imobilul care urmeaza sa fie cumparat, astfel, pentru locuintele deja finalizate, plafonul de garantare ramane 60.000 Euro, iar pentru constructia de locuinte ar putea creste pana la 70.000 – 75.000 Euro.

“Va ramane 60.000 de euro valoarea garantiei guvernamentale pentru cei care cumpara locuinte finalizate si vom mari putin plafonul pentru cei care construiesc locuinte noi”, a declarat premierul Emil Boc.

Executivul urmeaza sa stabileasca suma exacta pentru plafonul de garantare a imprumuturilor contractate pentru construirea de locuinte noi, in sedinta de saptamana viitoare.

“Vor fi mai multe garantii guvernamentale pentru cei care construiesc locuinte de la zero decat pentru cei care cumpara locuinte vechi”, a spus Boc, precizand ca plafonul pentru locuinte noi va fi “cel putin dublu”.

Emil Boc a cerut, inca de la inceputul acestui an, ministrului de finante sa defineasca noua formula a Programului Prima Casa pentru anul 2010, care sa incurajeze constructia de noi locuinte.

Nu se stie exact daca vor fii modificari in criteriile de eligibilitate sau nu, precum si nici alte modificari de caracter juridic care ar putea influenta negativ sau pozitiv.

Anul trecut, peste 12.000 de dosare au fost depuse si rezolvate in cadrul Programului Prima Casa, iar valoarea creditelor garantate se ridica la peste 500 milioane de euro.

Sursa: blog.romimo.ro

Articole asemanatoare

Adauga un comentariu