Casa Ansonia City

Categoria: Case din lemn
Producator: AnsoniaAcest tip de constructii se monteaza foarte usor, peretii autoportanti fiind prefabricati. Conceptul ANSONIA CITY este foarte flexibil, permite realizarea celor mai deosebite proiecte arhitecturale. Sistemul constructiv tip sandwich al peretilor include pe langa structura de rezistenta si stratul de izolatie, bariera pentru vapori, straturile interioare si exterioare de finisaj dar si mare parte din traseele instalatiilor.

Structura peretilor caselor City

Acest tip de case fac parte din categoria constructiilor usoare fara structura de rezistenta independenta, rolul acesteia fiind preluat distribuit de catre peretii portanti prefabricati ce intra in componenta constructiei. Dintre celelalte caracteristici definitorii ale acestui tip de case, se mai pot enumera marea flexibilitate in alegerea formei si dimensiunilor, peretii prefabricati care includ materialul izolator, amplasarea facila a traseelor de instalatii, rezistenta antiseismica deosebita si cel mai mare avantaj, costul redus de executie!

Stratul exterior (finisajul exterior) poate fi realizat in diverse moduri,utilizand materiale diverse (lemn, ceramica, placi sintetice, tencuiala clasica, etc), conferindu-i casei fie un un aer rustic, potrivit amplasamentelor din zonele verzi, fie un aspect ultramodern, in deplin acord cu gusturile dvs.. Pentru mai buna intelegere a sistemului constructiv, va prezentam in continuare cateva imagini in care se poate observa tehnica de realizare a peretilor, a structurii acoperisului si a grinzilor de planseu.

Structura peretilor este realizata din dulapi din rasinoase cu grosimea de 60mm asamblati in cadre spatiale modulare. Asamblarea peretilor se face cu suruburi direct la locul de montaj al casei. Toate traseele de instalatii sunt incastrate in pereti, sistemul constructiv admitand si interventii ulterioare facile. Confortul termic al unei astfel de locuinte este foarte ridicat, grosimea peretilor se calculeaza in functi e de conditiile climatice, sistemul de ferestre poate cuprinde geamuri termorezistente cu una sau doua camere, putand ajunge pana la un coeficient de transfer termic K=0,7. Pentru climatizarea caselor CITY se poate opta atat pentru un sistem clasic (centrala murala+instalatie split pentru aer conditionat) cat si pentru (la extrema opusa) un sistem centralizat, unitar care sa realizeze atat incalzirea cat si racirea printr-un sistem ultramodern care foloseste energie geotermala si schimbatoare de caldura.

Structura acoperisului

Pentu structura acoperisului se utilizeaza exclusiv grinzile din lemn lamelar incleiat, din acest material fiind realizati capriorii, panele, grinzile, etc. Pentru a pastra o atmosfera calda, deosebita, elementele principale ale structurii acoperisului raman vizibile din interior, inchiderile si stratul de izolatie fiind amplasat deasupra acesteia.

In linii mari, mergand din interior catre exterior, peste structura de rezistenta vizibila a acoperisului, se monteaza in ordine:

 • Placare interioara cu rigips sau lambriu din rasinoase.
 • Bariera de vapori – folie PE.
 • Izolatia termica realizata din vata minerala cu grosimile de 150 sau 200mm.
 • Pane intermediare si contrafise cu inaltimea de 150 sau 200mm, in functie de tipul de izolatie aleasa.
 • Astereala
 • Membrana permeabila la vapori, atunci cand ea este ceruta de sistemul de invelitoare ales.
 • Suport pentru invelitoare(in functie de tipul invelitorii).
 • Invelitoare.

Ferestrele si usile

Ferestrele utilizate de noi sunt realizate din lemn de rasinoase (sau la cerere din alte esente) masiv sau stratificat , la dorinta dvs. Acestea pot fi dotate cu geamuri clasice (ferestre simple sau duble) sau cu geamuri termopan. Pozitionarea ferestrelor in cadrul peretilor se face printr-un sistem specific caselor de acest tip (vezi imaginile de mai jos). Sunt deasemenea prevazute pervazuri pe ambele fete ale peretilor. Comenzile speciale permit utilizarea sistemelor de ferestre glisante, forme speciale, ferestre de mansarda Velux, etc. Usile, atat cele interioare cat si cele exterioare, sunt realizate in mod obisnuit din lemn de rasinoase , tabliile fiind din panouri stratificate (masiv), insa la cerere sunt posibile oricare alte variante.

Finisaje. Tratamentul lemnului.

Toate elementele din lemn din componenta kit-ul de constructie sunt tratate cu substante contra infectiilor specifice care deterioreaza structura lemnului. Substantele utilizate sunt fabricate special si sunt conforme standardelor Europene. Este deasemenea inclus tratamentul de ignifugare si protectie UV. Finisarea constructiei se face cu lacuri ecologice pe baza de apa, in nuanta aleasa de catre dvs. dintr-o bogata paleta coloristica.

Plansee, scari interioare

Structura de rezistenta (grinzile) pot fi vizibile sau nu, dupa dorinta dvs.,Tavanele sunt acoperite cu lambriu de cea mai buna calitate cu grosimea de 15 sau 25mm sau tencuiala uscata. Dusumeaua are grosimea de 40mm. Izolarea fonica si termica se face cu vata minerala sau optional cu celuloza. In interiorul planseelor sunt incluse si traseele instalatiilor.

Scara interioara este realizata din lemn de rasinoase sau optional din lemn de esenta tare, avand sau nu contratreapta, iar balustrada poate fi aleasa din modelele noastre sau poate fi realizata dupa modelul dvs.

Detalii despre livrare

Ce include “livrarea la cheie”:

 • Setul complet de ferestre si usi,
 • Finisajele interioare complete, Izolatia,
 • Invelitoare,
 • Jgheaburi Lindab, acolo unde sunt necesare,
 • Pervazuri pentru toate ferestrele si usile,
 • Glafuri ferestre,
 • Scara interioara,
 • Instalarea completa a tuturor traseelor electrice, sanitare si termice,
 • Faianta+gresie la baie,
 • Intrerupatoare, prize, tablou electric,
 • Pregatire perete pentru instalare semineu, acolo unde este cazul,
 • Toate elementele din lemn sunt tratate conform normelor in vigoare,
 • Intreaga manopera necesara pentru constructia si finisarea casei pana la predarea acesteia

Nu sunt incluse in oferta “la cheie”:

 • Fundatia, radierul sau alte lucrari de zidarie,
 • Semineul si cosul acestuia,
 • Centrala termica,calorifere,
 • Transportul la destinatie si costurile de manipulare la locul de descarcare,
 • Costurile necesare organizarii de santier la locul de montare, utilitatile.

Casa Ansonia City

Ansonia

Adresa: Satul Francez, Vila 108L, Soseaua Nordului 119
Oras: Sector 1, Bucuresti
Telefon: (+4) 0723 300 301 sau (+4) 021 352.33.53
Fax: (+4) 021 352.33.54
www.rlh.ro
contact@rlh.ro

Articole asemanatoare

Adauga un comentariu