Apicom

Categoria: Producatori


Apicom propune spre comercializare o gama variata de case de vacanta sau de locuit, pavilioane si mobilier de gradina, elemente de terasa, garduri si accesorii. Firma noastra ofera solutii specifice in functie de dorintele fiecaruia. Clientii nostri au posibilitatea sa alege dintr-o oferta diversa de structuri de perete, de acoperis sau de tamplarie, pentru casele lor de lemn.

Uzina este amplasata in localitatea Ciumani, jud. Harghita si se intinde pe o suprafata de 45 000 mp. Facilitatile de productie cuprind doua gatere, doua uscatorii de lemn, trei hale pentru productie si doua depozite pentru produsele finite. Suprafata construita este de 2700 mp si adaposteste peste 60 de masini si utilaje performante, utilizate in prelucrarea profesionala a lemnului.

Avantaje

Constructiile din lemn detin o serie de avantaje importante fata de produsele traditionale. Cu experienta si traditie in prelucrarea acestui material, Apicom propune clientilor sai, numai produse din lemn. Avantajele materiei prime folosite de Apicom intampina necesitatile clientilor, in acest domeniu si dau un ultim retus al calitatii:

Durabilitate
Durabilitatea este una din caracteristicile fundamentale ale lemnului. Contrar prejudecatilor, casele realizate din acest material sunt mai solide decat cele construite in mod traditional.

Elasticitate
Elasticitatea lemnului nu permite aparitia fisurilor in pereti, dar amortizeaza vibratiile si absoarbe undele seismice, in cazul pericolului. Elasticitatea lemnului permite montarea facila a instalatiilor de apa, gaz, canalizare si incalzire.

Eficienta
Timpul de constructie urca pana la maxim 4 saptamani (28 zile) si este inca o dovada a eficientei noastre in acest domeniu.

Izolare Termica
Datorita materialelor folosite, obtinem un coeficient de izolare termica superior constructiilor traditionale (ca. 0,25W/m²K ). Acest coeficient de izolare termica reduce costurile pentru incalzirea locuintei cu aproximativ 25-30%.

Protectie La Foc
Apicom trateaza cu solutii chimice lemnul folosit in constructii. In acest fel, materialul devine ignifug, avand o rezistenta la foc de pana la 90 minute de expunere la flacara (clasa de rezistenta la foc F90B – DIN). Prelucrate astfel, componentele noastre devin comparabile, din acest punct de vedere, cu materialele traditionale.

Pretul Redus
Un alt avantaj al constructiilor realizate de Apicom este pretul redus. Achizitionarea unei case de lemn este mai convenabila ca pret, decat cumpararea uneia traditionale.

Rezistenta La Cutremur
Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt,impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

Sanatate
Un avantaj al lemnul este ca nu degaja radioactivitate, gaz, praf sau electricitate statica, si  este un foarte bun regulator termic si hidrometric.

“Respira”
Lemnul este un element natural, ecologic. Lemnul respira si regularizeaza mediul ambiental interior prin filtrarea aerului si stabilizarea umiditatii, fiind astfel un excelent termoizolant natural. O casa de lemn “respira” si nu sufera din cauza vaporilor.

Detalii tehnice

Structuri si pereti

  • Sandwich – schelet de rezistenta acoperita cu lambriu, pregatit pentru izolare de 10-15 cm. Lambriul interior poate fi inlocuit cu gips-carton.
  • Grinzi I – constructie simpla din grinzi de 42 de mm, imbinate in dublu nut-feder (lamba-uluc)
  • Grinzi II – constructie din grinzi de 42 de mm imbinate in dublu nut-feder, cu posibilitate de izolare.
  • Masiv I – constructie din grinzi de 70 mm, imbinate in dublu nut-feder, cu posibilitate de izolare. Peretii interiori formati din schelet de rezistenta acoperit cu lambriu sau gips-carton.
  • Masiv II – constructie din grinzi de 90 de mm, imbinate in dublu nut-feder, cu posibilitate de izolare. Pereti interior realizati din schelet de rezistenta, acoperit cu lambriu sau gips-carton

Acoperis

Structura acoperisului se bazeaza pe urmatoarele categorii de capriori de 7,5 x 17,5 cm:

  • pentru acoperis cu tigle: contrasipci si sipci de tigla
  • pentru acoperis de sindrila bitumata: scandura calibrata de 20 mm
  • pentru acoperis cu placi ondulate: sipci 5×5 cm

Usi si ferestre

  • Tip termopan
  • Clasice, din lemn

O serie de materiale (acoperis, termo- si hidroizolatie, finisaje, etc.) sunt alese de catre beneficiar inainte de inceperea lucrarii. La cerere este posibila atat adaptarea planurilor cat si a variantelor tehnice de executie.

Termoizolare

Materialul utilizat pentru izolarea termica si fonica a constructiilor Apicom este vata minerala, produs natural obtinut din bazalt, un izolator fonic si termic excelent (0,033-0,035 W/mK) cu o greutate speciala redusa (30-100 kg/m3)

Apicom

Apicom

Adresa: Str. Akadán 1184
Oras: Ciumani
Judet: Harghita
Telefon: 0266 351.151, 0744 701.938
Fax: 0266 351.150
www.apicom.ro
office@apicom.ro

Articole asemanatoare

Adauga un comentariu