Case-Lemn S.R.L.

Categoria: Producatori


Pentru ca familia ta merita un spatiu mai mare, confort sporit, mediu sanatos de viata – casa din lemn le asigura pe toate… si mai este si accesibila, deoarece se construieste in timp record si la costuri mult mai rezonabile.

In 2006, pe piata Moldovei a aparut o tehnologie noua de constructie a caselor rezidentiale si a celor de vacanta. Noua pentru Moldova, dar binecunoscuta in restul lumii de sute si chiar mii de ani.

Constructia unei case pe structura de lemn este de departe cea mai folosita tehnica de constructii din lume. in Statele Unite, 90% din casele de locuit sunt din lemn sau din OSB (placi din aschii late de lemn), 60% din casele nordicilor (in special Norvegia si Finlanda) sunt tot din material lemnos, in Germania s-a ajuns la un nivel de 10-15%, iar guvernele statelor europene, in general, incurajeaza puternic folosirea materialelor ecologice. Spre deosebire de Moldova, unde predomina inca monopolul otel-betonului, strainii au inteles ca lemnul are proprietati deosebite, costuri reduse si, nu in ultimul rand, ca este un material regenerabil.

Lemn sau zidarie traditionala?

Daca gusturile nu se discuta si nu se compara, atunci avantajele si caracteristicile materialelor de constructie pot fi usor analizate pentru a lua o decizie informata despre tehnologia optima de construire a unei locuinte noi. Tabelul comparativ al avantajelor si dezvantajelor (nimic nu poate fi perfect!) zidariei traditionale si a lemnului Va va ajuta sa Va decideti… speram noi in favoarea casei din lemn!

Pentru detalii suplimentare, apelati oricind la consultantii CASE LEMN.

Tipuri de case din lemn

Alegerea iti apartine… functie de necesitati, gusturi si doleante, aici gasesti solutia optima:

CASE DIN BUSTENI CILINDRICI
Casele sunt realizate din busteni atent selectionati, prelucrati manual si sunt deosebit de spectaculose prin aspectul rustic si masivitatea structurii peretilor. Diametrul busteanului este intre 20 si 25 cm. Kit-ul (setul) pentru asamblare este produs atit in Moldova, cit si in Rusia, dupa care se transporta in Moldova, unde specialistii de la CASE LEMN o monteaza pe fundatia executata din timp.

Constructia caselor din busteni prelucrati manual se bazeaza pe acel tip de constructie care asigura descarcarea intregii greutati a casei in mod uniform pe conturul peretilor si prin intermediul lor, fundatiei. Peretii se realizeaza concret prin suprapunerea bustenilor fasonati si imbinarea lor la capete. Acest tip de inchidere a peretilor asigurã ulterior casei o structura extrem de rezistenta din punct de vedere mecanic, cu protectie eficienta la miscari seismice precum si o foarte buna izolatie termica si fonica.

CASE DIN LEMN LAMELAR
Grinzile din lemn lamelar incleiat, care mai sunt denumite si grinzi lamelare sau grinzi stratificate, se obtin prin lipirea impreuna a doua sau mai multe lamele din lemn de rasinoase in conditii de temperatura si presiune bine determinate. Lamelele, la randul lor, se obtin prin imbinarea succesiva pe lungime printr-un sistem de frezaje in dinti, a unor bucati selectionate de cherestea cu diverse lungimi, obtinindu-se astfel lamele cu o structura si o coloratie omogena, care se vor prelucra pe fetele de contact inainte de adezivare si presarea in pachet.

Datorita acestei tehnologii, grinzile din lemn lamelar incleiat sunt mult mai stabile in timp, nemaiexistind pericolul aparitiei deformarilor si a crapaturilor obisnuite la lemnul masiv. Mai mult, in acest mod este posibila obtinerea unor elemente structurale cu sectiuni si lungimi mari.

Avantaje sigure

Lemnul este, dintre toate materialele de constructii, unicul natural.

Casa din lemn este o casa care respira. Lemnul absoarbe si emana umiditate, regularizind astfel mediul ambiental interior; contribuie la evitarea durerilor reumatice si problemelor respiratorii, prin a stabiliza umiditatea, a filtra si purifica aerul. Cimpul bioelectric natural al lemnului proportioneaza in plus starea de echilibru in corpul uman.

Avantaje:
  • constructiile din lemn sunt mult mai usoare, necesitind fundatie cu costuri reduse;
  • risc seismic mic;
  • coeficient general de transfer termic superior constructiilor din zidarie (1,2-1,5 ori mai bun);
  • rapiditate in executie;
  • costuri reduse comparativ cu sistemele clasice.

Case-Lemn S.R.L.

Case-Lemn S.R.L.

Adresa: Str. M. Costin 17/2, et. 5
Oras: Chisinau, Moldova
Telefon: (+373 22) 310-514, 404-717
Fax: (+373 22) 310-348
www.caselemn.md
office@caselemn.md

Articole asemanatoare

Adauga un comentariu